Voetreflextherapie

Hoe werkt voetreflextherapie?

 “Ziek zijn” is een signaal van een verstoorde energie en balans in het menselijk lichaam.

Deze duizenden jaren oude effectieve geneeswijze is oorspronkelijk uit China afkomstig. De Chinezen hebben op dit vlak een onvoorstelbare kennis en ervaring.

Voetreflextherapie is een methode om het zelfgenezend mechanisme van het lichaam te stimuleren. Het verbetert de bloed- en energie doorstroming, beïnvloedt het zenuwstelsel op een positieve manier en het heeft een sterk ontspannende effect. 

Een goede doorbloeding en energiedoorstroming in weefsels en organen zorgen ervoor dat afvalstoffen sneller het lichaam verlaten en voedingsstoffen beter worden opgenomen. Dit werkt vitaliserend en opbouwend voor het lichaam. 

 

voetreflexzones.jpg

 Door het positief manipuleren en masseren van reflexpunten op de onder en bovenkant van de voeten en meridianen op de benen kan voetreflex invloed uitoefenen op uw organen en andere delen van uw lichaam. Pijnlijke reflexpunten kunnen een indicatie zijn van een verstoorde energiebalans in het deel van het lichaam waar het mee correspondeert.

Voetreflexologie heeft zowel lichamelijk als geestelijk een sterk ontspannend effect. Een voetreflexmassage kan uitermate effectief zijn bij stress klachten, maar ook zonder klachten geeft een massage een gevoel van weldaad en ontspanning. Velen gebruiken de voetreflexmassage dan ook preventief, om gezondheidsklachten te voorkomen of ter ondersteuning bij chronische ziekte. Voetreflexologie vormt echter geen vervanging voor de reguliere gezondheidszorg!

 

 Iedere voetreflexmassage start met een heerlijk voetenbad. Tijdens dit voetenbad is er tijd om vragen te stellen en het effect van een vorige behandeling te evalueren. Vervolgens neemt u plaats op de behandeltafel en wordt de massage uitgevoerd. Door de sfeervolle omgeving en rustige muziek kunt u even helemaal wegdromen en afstand nemen van de hectiek van alledag. Het is gebruikelijk om tijdens de massage stil te zijn, zodat u volop van de massage kunt genieten. Na afloop van de massage worden de voeten en onderbenen nog even verwend met warme kompressen en kunt u rustig bijkomen met een glaasje water of kopje (kruiden) thee naar wens. Indicaties voor een VoetreflexPlus behandeling kunnen zijn:

– Hoofdpijn, oververmoeidheid, neerslachtigheid, burn-out klachten
– Slaapproblemen, leerproblemen, concentratieproblemen 
– Circulatieproblemen (hoge bloeddruk, onrustige benen, koude extremiteiten)
– Luchtwegklachten ( bronchitis, chronische verkoudheid)
– Allergieën, Huidproblemen (eczeem, acne)
– Spijsverteringsproblemen ( gewichtsproblemen, reinigen en ontgiften)
– Urinewegklachten (recidiverende blaasontsteking)
– Rugklachten, spier – en gewrichtsklachten, jicht
– Hormonale problemen ( PMS, vruchtbaarheidsproblemen, overgangsklachten)

 

Bent u benieuwd of u baat zou kunnen hebben bij een voetreflexbehandeling, neem dan contact op met Astrid Helmich 0617413474 of stuur ons een email via info@qifeet.nl.  U krijgt zo spoedig mogelijk bericht.